Phil Ford - SkyPoint

Naast de serie, de films en de audioboeken zijn er door de jaren heen heel veel gewone boeken over Doctor Who verschenen. Dit is de plek om ze te bespreken!

Moderator: Blaidd Drwg

Tijgerboy
UNIT-member
Berichten: 380
Lid geworden op: 05 aug 2007, 16:48
Locatie: Maassluis

Phil Ford - SkyPoint

Bericht door Tijgerboy » 19 jun 2012, 18:49

Afbeelding

'Als je iemand wil worden in Cardiff, dan wordt je dat bij SkyPoint!'

SkyPoint is de laatste torenhoge toevoeging aan de altijd ontwikkelende Cardiffse Skyline. Het is de meest high-tech, avant-garde appartementsblok in de stad. En het is waar Rhys Williams hoopt een nieuw stekje voor zichzelf en Gwen te vinden. Gwen maakt zich meer zorgen om het geld achter de toren - Besnik Lucca, een naam die ze kent van haar dagen in uniform.

Als Torchwood ontdekt dat er bewoners uit de toren vermist zijn geraakt, krijgt iemand van het team een droomopdracht. Al gauw trekken SkyPoints pasgetrouwde stellen in. En Toshiko Sato gaat uiteindelijk samenwonen met Owen Harper.

En dan komt er iets uit de muur...

(Achterkant boek)

Ondanks dat zowel de voorkant als de achterkant van het boek erop wijzen dat Toshiko een hoofdrol gaat spelen, is het toch Owen met zijn grootste rol. Het feit dat hij dood is (verhaal speelt zich af na Something Borrowed) komt zeer sterk naar voren, net als zijn relatie met Toshiko. Jack en Gwen komen wat minder voor maar nog wel voldoende, maar Ianto wordt helemaal weggezet. Zijn rol lijkt wel wat op die toen het nog Series 1 was. De andere personages, Besnik Lucca en enkele bewoners zijn leuke personages. Sommigen zijn heel goed gekarakteriseerd, anderen wat minder.

Het verhaal begint goed. Het begint met dat Torchwood ontdekt dat er mensen vermist raken. Dan verhuizen Owen en Toshiko naar de flat, en doen ze onderzoek naar de alien die zich er schuil houdt, en dan begint de ontknoping. En die ontknoping valt naar mijn mening een beetje tegen. Tot pagina 230 wordt de spanning heel goed opgebouwd, maar dan, wanneer bekend wordt wat die alien is, valt het toch vies tegen.

De schrijfstijl is lekker vlot. Veel korte hoofdstukken, je komt er gemakkelijk doorheen. Er komen echter wel vrij veel seksuele passages aan bod. (Ja, ik weet het. Torchwood is een volwassen serie, maar dat kun je ook op andere manieren duidelijk maken)

Eindoordeel: een aardig boek dat lekker wegleest, maar er zijn veel betere.
Waardering:
Verhaal: 2/3
Personages: 2/3
Schrijfstijl: 2,5/3
Extra punt: 0/1
Totaal: 6,5/10
You Are Not Alone, I am online!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast