Stephen Cole - The Feast of the Drowned

Naast de serie, de films en de audioboeken zijn er door de jaren heen heel veel gewone boeken over Doctor Who verschenen. Dit is de plek om ze te bespreken!

Moderator: Blaidd Drwg

Plaats reactie
Tijgerboy
UNIT-member
Berichten: 380
Lid geworden op: 05 aug 2007, 16:48
Locatie: Maassluis

Stephen Cole - The Feast of the Drowned

Bericht door Tijgerboy » 02 apr 2012, 22:54

Afbeelding

Als een marineschip onder mysterieuze omstandigheden in de Noordzee zinkt, zijn alle opvarenden verloren. Rose is verdrietig als ze hoort dat de broer van haar vriendin Keisha ook is omgekomen. En toch verschijnt hij als geest voor hun ogen, smekend om gered te worden van het feestmaal... het feestmaal der verdronkenen.

Als de dode bemanningsleden bij alle geliefden door Londen spoken, worden de Doctor en Rose in een angstaanjagend mysterie getrokken. Wat liet het schip zinken, en waarom? Het wrak is opgedoken uit de Theems, en welke duistere kracht werd daarbij meegenomen?

De donkere wateren van de rivier verbergen een nog donkerder geheim. als de voorbereidingen voor het feestmaal bijna gereed zijn...

(achterkant boek)

Dit boek is qua inhoud veel volwassener en donkerder dan de meeste Doctor Who boeken, (de manier waarop de geesten verschijnen, wat deze geesten met de mensen doen, en Mickey's verhouding tot Keisha) en dat is op zich wel leuk. Het verhaal is gewoon, op sommige punten wat vergezocht, maar dat stoort niet echt. Ook laat Cole zien hoe op welke manieren water schade aan kan richten. En dat heeft hij op hele originele wijze laten zien.

De schrijfstijl van dit boek is wat minder. Het is goed te begrijpen, je komt er doorheen, maar soms had ik het idee dat het een berg letters was waar ik tegenaan zat te lezen. Ook had Cole soms wat minder directe verwijzingen mogen maken. Zo schreef hij: 'and in the corner stood the ghost of Jay.' terwijl 'and in the corner, they saw a tall, dark figure, standing. It was Jay, but he was a ghost.' Dit soort verwijzingen had hij een aantal keer gedaan. Het is niet erg, maar het neemt de spanning wel een beetje weg.

De karakters zijn erg goed gelukt. De interactie en chemie tussen deze Doctor en Rose wordt erg goed weergegeven. Ook Mickey en Jackie spelen in dit boek een rol, en Cole heeft hun stemmen erg goed op papier weten te zetten. De andere hoofdpersonages: o.a. Roses vriendin Keisha, een onderzoeker die het wrak heeft op laten duiken en natuurlijk de aliens, zijn verder wel ok
You Are Not Alone, I am online!

Gebruikersavatar
saint mark
Companion
Berichten: 941
Lid geworden op: 18 aug 2007, 15:42
Locatie: in the Dutch Mountains

Bericht door saint mark » 03 apr 2012, 15:09

Ik heb het audioboek hiervan waarin David Tennant het verhaal voorlas en de diverse stemmen deed.
Een aardig verhaal.
I stole a timelord and ran away with him.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast