Gareth Roberts - Only Human

Naast de serie, de films en de audioboeken zijn er door de jaren heen heel veel gewone boeken over Doctor Who verschenen. Dit is de plek om ze te bespreken!

Moderator: Blaidd Drwg

Plaats reactie
Tijgerboy
UNIT-member
Berichten: 380
Lid geworden op: 05 aug 2007, 16:48
Locatie: Maassluis

Gareth Roberts - Only Human

Bericht door Tijgerboy » 20 jan 2012, 00:25

Afbeelding

Iemand knoeit met de tijd. De Doctor, Rose en Captain Jack komen aan op de hedendaagse Aarde waar ze de boosdoener aantreffen - en een Neanderthaler ontdekken, achtentwintigduizend jaar nadat zijn ras uitgestorven raakte. Alleen een reis terug naar de oertijd van de mensheid kan het mysterie oplossen.

Wie zijn de mysterieuze mensen uit de verre toekomst die nu in het verre verleden leven? Wat voor vreselijke monsters proberen van achter de Grijze Deur te ontsnappen? Gaat Rose met een holbewoner trouwen?

Gevangen tussen drie verschillende typen mens - verleden, heden en toekomst - moeten de Doctor, Rose en Captain Jack de waarheid achter het Osterberg experiment zien te komen voor de monsterlijke Hy-Bractors ontsnappen om de menselijke geschiedenis voor altijd te veranderen...

(Achterkant boek)

Wat een verademing na The Deviant Strain is dit, zeg. Als eerste het plot: Een Neanderthaler komt terecht in het hedendaagse Bromley en de Doctor kan hem niet meer terugbrengen naar het verleden omdat de tijdmachine waarmee hij gereisd heeft instabiel was, en andere tijdreizen dodelijk voor hem geworden zijn. Terwijl de Doctor en Rose naar de prehistorie reizen, moet Jack ervoor zorgen dat de Neanderthaler, die Das heet, in de maatschappij van tegenwoordig kan meedraaien. Het verhaal wat losjes in elkaar, maar dat geeft Roberts de ruimte om wat met het plot te spelen, en dat pakt vrij goed uit, al vond ik wel dat de stukken met Jack en Das te kort zijn, en ook te weinig voorkomen.

Over de schrijfstijl: het boek leest heerlijk makkelijk weg. Het is zalig dat je er gewoon zo snel doorheen komt. Ondanks dat het vlot geschreven is, is de schrijfstijl zeker niet kinderlijk. Ook bevat het boek heel veel humor

De karakters: De Doctor en Rose komen realistisch over, Jack iets minder, maar dat komt omdat hij in dit boek een niet zo heel grote rol speelt, kleiner dan The Deviant Strain. Het mooie is dat de oermensen in het verhaal niet als domme apen worden neergezet, maar als echte mensen. Ook leuk is om te zien hoe de Neanderhalers moeite hebben om het concept liegen te begrijpen, ook omdat wetenschappelijk is aangetoond dat deze mensen het begrip fantasie niet kennen. De mensen uit de toekomst worden iets minder goed neergezet, maar dat heeft ook met een van de verhaallijnen te maken.

In de review van The Deviant Strain zei ik dat er beter Doctor Who boeken waren. Dit is er
Laatst gewijzigd door Tijgerboy op 28 jan 2012, 23:22, 2 keer totaal gewijzigd.
You Are Not Alone, I am online!

Gebruikersavatar
Blaidd Drwg
Site Admin
Berichten: 1296
Lid geworden op: 17 mei 2007, 09:41
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door Blaidd Drwg » 20 jan 2012, 00:33

Ja, een erg leuk boek in een keer uitgelezen!
"The quotes are over, Doctor!" (Scorby in Seeds of Doom)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast