Trevor Baxendale - Something in the Water

Naast de serie, de films en de audioboeken zijn er door de jaren heen heel veel gewone boeken over Doctor Who verschenen. Dit is de plek om ze te bespreken!

Moderator: Blaidd Drwg

Tijgerboy
UNIT-member
Berichten: 380
Lid geworden op: 05 aug 2007, 16:48
Locatie: Maassluis

Trevor Baxendale - Something in the Water

Bericht door Tijgerboy » 13 dec 2011, 23:04

Afbeelding
Dr. Bob Strongs huisartsenpraktijk heeft onlangs veel verkoudheden behandeld, veel meer dan normaal is voor de tijd van het jaar. Bob denkt dat er wat aan de hand is , maar hij kan niet bedenken wat. Hij lijkt het zelf ook opgelopen te hebben - hij begint zelf ook ernstig te hoesten en er zitten bloedvlekken in zijn zakdoek.

Saskia Harden is een aantal keer op de bodem van vijvers en kanalen gevonden, maar in leven en blijkbaar kerngezond. Saskia staat in geen enkel bestand, behalve in de medische dossiers van Dr Strongs artsenpraktijk. Maar Torchwoods prioriteiten liggen ergens anders: tijdens onderzoeken naar geestverschijningen in Zuid Wales, hebben ze een dood lichaan gevonden. Het is oud en in een gevorderd stadium van afbraak. En het kan nog steeds praten.

En wat het zegt is 'Waterfeeks'...

(achterkant boek)

De karakters in dit verhaal komen goed naar voren. Zowel de hoofdpersonen (en dan met name Owen die als arts optreedt), als de bijfiguren. Ze zijn realistisch weergegeven, en je hoort de personages hun dialogen gewoon in hun stemmen zeggen en het klopt precies. De bijpersonen (hoewel het er niet zoveel zijn) komen ook goed naar voren, vooral Bob Strong.

Het plot vind ik wat minder. Het lijkt allemaal net iets teveel op de bekende horrorfilm Alien. En hoewel het verhaal een tikje voorspelbaar is, neemt dit niet weg dat het verder wel goed in elkaar zit.

Trevor Baxendales schrijfstijl, waarmee ik voor het eerst kennis heb genomen in Prisoner of the Daleks, is zoals vanouds gewoon goed. Gebeurtenissen en plaatsen worden nauwkeurig beschreven, en het tempo ligt hoog genoeg om niet halverwege we te zakken.

Al met al is dit geen meesterwerk, maar het is zeker geen verloren tijd als je ermee bezig bent.

Scores:
Verhaal: 1,5/3
Personages: 3/3
Schrijfstijl: 2,5/3
Extra punt: 0/1

Totale waardering: 7/10
You Are Not Alone, I am online!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast